Laser vs. fræser

Maskiner til laser- og fræsergravering ligner hinanden og kan begge indgravere mange forskellige materialer. Så længe du bruger dem efter hensigten, vil begge maskiner give dig flotte og personlige resultater. Men selv om maskinerne ligner hinanden, betjenes de forskelligt, og de har forskellig mekanisk sammensætning. Selv om produkterne fra begge disse maskiner kan se utroligt flotte ud, er der betydelig forskel imellem dem. Derfor vil det være nemt at se, blot ved at kigge på produktet, hvilken maskine blev brugt til graveringen.

Image result for Laser vs. cutter

Men hvis du lige er begyndt at lære om maskinen, og du aldrig nogensinde har set en lasermaskine i brug eller ikke engang et produkt, der er graveret med en, bør du forsøge at se resultatet først, før du løber ud og får fat i en. Det samme gælder fræsemaskinen. Hvis du arbejder med gravering, afhænger det af, hvad du vil gravere mest, hvilken maskine vil være bedst.

Dette skyldes, at begge maskiner har deres styrker og svagheder. Derfor skal du selv vælge og se, hvad for en af dem lever op til dine forventninger. Alternativt kan du investere i begge maskiner og virkelige tage din gravering til det næste niveau. Du vil aldrig finde et akkurat svar på, hvad for en af dem er bedst. Men afhængigt af, hvilke materialer du indgraverer mest, og hvor meget arbejde, du gør, kan det være en god investering for dig at have begge maskiner på værkstedet.

Tips som TotalGravering.dk